Sydney Baby! - Reisverslag uit Torquay, Australië van Sander en Meike - WaarBenJij.nu Sydney Baby! - Reisverslag uit Torquay, Australië van Sander en Meike - WaarBenJij.nu

Sydney Baby!

Door: meike en sander

Blijf op de hoogte en volg Sander en Meike

04 Januari 2011 | Australië, Torquay

We hebben na kerst nog een paar dagen op Stockton Beach gezeten. Op de tweede dag zijn we naar Sydney gegaan. Dit was best een lange treinrit (3u heen, 3u terug) maar dat was het zeker waard. Sydney is een top stad.
Er heerst een chille sfeer en iedereen is aardig. We zijn begonnen met het beklimmen van Harbour Bridge waar ze druk bezig waren om alles klaar te maken voor oud en nieuw. Na een paar kiekjes zijn we gaan chillen in het park met uitzicht op het Opera House. Ik ben er nog steeds niet achter wat ik er van vind, is het nou mooi of niet?

Na een rondje door de stad en een boottour vanaf Darling Harbour onder DE brug door, zijn we naar The Rocks gegaan. Dit is een mooi Frans-achtig wijkje met wat restaurants. Hier hebben we in een Engelse pub (je verzint het niet) een ‘pie’ gegeten waarna we tevreden terug naar huis gingen, Sydney Rocks!

De dagen daarna hebben we lekker op het strand gehangen, uit eten gegaan en uiteraard NYE (oud en nieuw) gevierd. Omdat Sydney te ver reizen was en we van veel mensen hoorde dat het op NYE een chaos is, bleven we in Stockton. We hebben het met wat nieuwe Australische vrienden gevierd met Champagne en chips. Het hele dorp was uitgelopen om naar het vuurwerk te kijken. We hadden het gevoel dat er een party zou zijn maar om 1 uur ging iedereen al slapen. Dat was een beetje jammer maar het was al met al super gezellig.

Van de Australische vrienden kregen we goede tips voor het vervolg van onze tocht naar de Blue Mountains. Na een soepele tocht zijn we bij aankomst in the Blue Mountains meteen een tochtje gaan lopen. We zagen meteen al dat het een prachtige omgeving is. Helaas, helaas begon het na een uurtje hard te regenen en daarna kwam er een dikke mist opzetten. Je zag nog geen 30 meter. Gelukkig hadden we net op tijd een mooie cascade gezien. De volgende dag wilden wij naar wat uitkijkpunten maar door de aanhoudende mist hebben we dit moeten overslaan. Omdat de uitzichtpunten niets waren, zijn we gewoon maar gaan lopen in de bush bush, ook mooi. Met uiteindelijk zelfs een waterval al beloning.

Van de Blue Mountains op naar de Great Ocean Road, bij Melbourne. Dit was een vrij lange en slaapverwekkende rit. Op de eerste dag kwamen we bij een camping aan. We hadden een spot toegewezen maar wat bleek, de auto wilde niet starten. Helaas was dit al 3 keer eerder gebeurd, en we hadden de road assistance al vaker gebeld maar kom op, dat kan toch niet. Dus na belletje moesten we op dag 2 van de rit naar een garage gaan waar het bleek dat we een gare accu hadden. Na drie keer zuchten zat de nieuwe accu erin en we konden onze reis vervolgen.

Nou is het punt, dat we niets hebben gereserveerd. En dat is dom. Omdat het hoog seizoen is, zit alles vol en kost het de hoofdprijs. Maar we hebben vet geluk dat we door een annulering toch terecht konden in Torquay, aan het begin van de Great Ocean Road.

Morgen gaan we beginnen aan deze mooie ‘road’ en doen we het lekker rustig aan. Hoe is het daar? We horen graag hoe het met jullie gaat!

Foto’s op www.sandersfotos.blogspot.com

• 04 Januari 2011 - 09:11

Sijtse:

Ey Meike en Sander,

Goed te lezen wat jullie allemaal doen! Klinkt super. Tof he als je daar zo in die stad loopt, al die parken en de skyline! Hoe was het bovenop de brug? Jammer van de Blue mountains, want het is daar echt mooi! De GOR is tof!

Groeten Sijtse

• 04 Januari 2011 - 09:23

Nicky:

OOoooooh ik ben jaloers! Klinkt allemaal super goed joh! Haha kun je je hier niet indenken dat je even een dagje op en neer gaat 3 uur heen en 3 uur terug ;)! Have fun xxxx P.s. thnx voor je mailtje meik!

• 04 Januari 2011 - 10:59

Erik:

Mooie verhalen. En wij maar werken hier pfff .... Gelukkig nieuwjaar nog!

• 04 Januari 2011 - 12:58

Nienke:

Heey! Tja.. dat betalen van de hoofdprijs herken ik, zeker nu het voor Europa kerstvakantie is.. Hopen dat het straks beter is als dat allemaal voorbij is! Ik ben wel jaloers op jullie hoor, ik wil ook naar Oz!! Maargoed wellicht voor mij een volgende reis! Ik hoop dat alles nu beter gaat met jullie auto! Hier alles nog steeds goed. Ik vertrek binnen nu en 2 dagen uit Saigon, eerst naar de Mekong Delta en dan naar Cambodja! Heb er zin in! Enjoy! kus

• 04 Januari 2011 - 13:08

Opa En Oma Kamphuis:

Lieve Meike en Sander, Martin was vanmorgen bij ons en las ons (van zijn mobiele telefoon) jullie laatste berichten voor. We vroegen ons af of jullie in het overstroomde gebied zitten, maar Martin verzekerde ons dat dit niet het geval is. Wij hebben op het nieuws het vuurwerk in Sydney gezien en wij vinden de opera wel mooi hoor!
    Veel liefs
    (ook van Martin)

• 04 Januari 2011 - 13:09

Martin:

All best wishes voor NY! Hier in Nederland is de sneeuw weer weg, helaas. Hopelijk loopt jullie van nu weer als een zonnetje. Genietse!

• 04 Januari 2011 - 14:27

Vera:

Hello dears, leuke verhalen met hier en daar wat pech onderweg, zeker wat het weer betreft. Jammer hoor, maar gelukkig nog 3 maanden te gaan, dat scheelt. Hier is alles weer in het gareel en is de school vandaag weer begonnen. Stil hoor!
    Liefs Vera

• 04 Januari 2011 - 14:43

Irene:

Hoi kids
    Ik heb het even rustig en zit op te scheppen bij mijn collega's over jullie en heb de foto's laten zien.
    Jammer van het weer maar jullie zien er ondanks de pech met de auto en soms het weer, nog erg happy uit.
    Ik verheug me op het skypen.
    kus Irene

• 04 Januari 2011 - 16:26

Yori:

He Meik en Sander,

mooie verhalen weer! en mooie foto's! Al kaartjes geregeld voor Australian Open?
    liefs

• 05 Januari 2011 - 10:14

Karen:

He Dutch-Aussies,
    alles dus prima als ik het zo lees en aardige Aussies. Dat hoor ik ook altijd, ook zeker van Nienke! Ik denk en hoop ook nog een keer die richting uit te gaan. Veel mensen hebben het daar nu wel erg zwaar. Have fun,, pas op voor de haaien en de krokodillen! Liefs, Karen

• 05 Januari 2011 - 11:35

Lennie:

He chickies!
    Wat ziet het er heerlijk uit daar zeg! Leuk om jullie verhalen te lezen en de mooie foto's te zien! ben echt jaloers...
    Wel fijn dat jullie geen last hebben van die overstroming en slangen/krokodillen enzo :)
    Enjoy en doe vooral lekker waar je zin in hebt!!
    kussies len!

• 08 Januari 2011 - 12:25

Vera:

nog gelukkig nieuwjaar!!

leuk om nu ook de foto's gezien te hebben, jullie zijn echt zo ver weg!

geniet ervan,
    kus Vera

• 08 Januari 2011 - 18:20

Marielle:

Alles nog steeds goed? Blijft leuk om jullie foto's te zien en skypen met oudjaar was geweldig!
    Zitten jullie al in Tasmanie? Het moet daar wel heel mooi zijn, hebben we gelezen. Ben benieuwd,
    liefs

Marielle

• 09 Januari 2011 - 18:56

Ada:

Voor het eerst op jullie site, maar....genoten. Meike nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Leuk dat je moeder je zo verrast heeft met een fotoboek. Van Marielle had ik al het een en ander gehoord, vandaar mijn nieuwsgierigheid naar jullie site.
    Blijf genieten, en ik weet zeker dat ik nog een keer deze site ga bezoeken!!!

• 13 Januari 2011 - 08:42

Jesse :

heey chickies , alles gaat lekker zie ik . hier word hard gewerkt . bijna aus.open ben jaloers . houd robin in de gaten hij gaat pieken ! xjes

• 18 Januari 2011 - 20:55

Nicky:

Meik!! Waar blijven de verhalen! Ben benieuwd naar jullie avonturen! xx