Great Ocean Road, Tasmanië en de Australian Open - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sander en Meike - WaarBenJij.nu Great Ocean Road, Tasmanië en de Australian Open - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sander en Meike - WaarBenJij.nu

Great Ocean Road, Tasmanië en de Australian Open

Door: meike en sander

Blijf op de hoogte en volg Sander en Meike

22 Januari 2011 | Australië, Melbourne

Het is alweer een tijd geleden, veel meegemaakt en dus veel te vertellen. Van Sander mag het niet te lang worden dus probeer ik het kort en bondig te vertellen maar wat extra foto’s toe te voegen.

De Great Ocean Road(GOR) hebben we rustig aan gedaan, in 4 dagen. We hebben hiervan 3 nachten wild gekampeerd, wat echt een super mooie ervaring was. We stonden met onze ‘van’ ergens in de middle of nowhere zonder enige voorzieningen. We hebben hier wilde dieren om ons heen gehad, zoals veel prachtige vogels(ze kwamen zelfs op onze ‘van’ zitten) en hebben kangaroes van heel dichtbij kunnen zien. Dit was heel erg bijzonder! De GOR was een prachtige rit langs de kust met schitterende uitzichten, koala’s en de 12(of 6) Apostelen.

Helaas moesten we na deze rit onze ‘van’ inleveren in Melbourne. We voelden ons direct erg kaal en leeg zonder ons huisje. Maar we hadden natuurlijk een mooi vooruitzicht; Tasmanië.
In Tasmanië hebben we vooral veel gewandeld. Ook hier weer veel wilde dieren, mooie uitzichten en prachtige watervallen, zie foto’s. In Tasmanië hebben we rondgereden in een klein autootje en hebben we geslapen in erg leuke hostels. Het weer was helaas niet echt mooi, maar gelukkig hebben we wel twee hele zonnige dagen gehad waarin we de o.a. de wandeling naar Wineglass bay hebben gemaakt. De week op dit prachtige eiland vloog om.

Daarna terug naar Melbourne waar we nu 5 dagen in een hostel zitten. Voor ons en veel mensen hier staat Melbourne in het teken van de Australian Open. Dagelijks zitten we op Federation Square met z’n allen te kijken naar een groot scherm waar de wedstrijden op te zien zijn. Dit is heel relaxed en gezellig. En zo werden we ook een beetje opgewarmd voor onze grote dag bij de Australian Open…

Afgelopen vrijdag was het zo ver, de kaartjes hadden we al weken in ons bezit en nu bleek ook nog Robin Haase de 3e ronde te hebben behaald én moest hij spelen op vrijdag! We hadden er super veel zin in. Nu moest Haase tegen Roddick waardoor ze in de Hisense Arena mochten spelen. Vastbesloten om onze kaartjes ’s ochtends te upgraden voor de Hisense Arena gingen we naar Melbourne Park. Maar de kaartjes bleken uitverkocht… dat bedierf ons humeur natuurlijk wel even.
We gingen lekker in de zon naar de wedstrijd van Almagro tegen Ljubicic kijken. Deze wedstrijd was leuk om te zien maar bleek niet echt spannend, daarom wilden we op zoek naar een groot scherm om Haase te kunnen zien. Bij het scherm kon je kaartjes winnen voor de arena. Je moest hiervoor een tennisbal hooghouden. Nu ben ik daarin vrij kansloos, maar Sander heeft natuurlijk zo zijn talenten. En wie niet waagt, wie niet wint. Dus Sander nam het op tegen ongeveer 10 anderen. Hij moest als eerste en haalde het verbluffende aantal van 4! Het hooghouden van een tennisbal bleek nogal lastig en naarmate de jongens er niks van bakten en de meisjes aan de beurt kwamen begon de spanning aardig op te lopen en de kansen groter te worden…
En toen opeens had Sander gewonnen en mochten we naar binnen, JEEEH! Dit was natuurlijk nog mooier; kaartjes winnen. Op dat moment had Haase net de eerste set gewonnen en konden we de rest van de wedstrijd in de Hisense Arena kijken:). We zaten super goed en lekker in de schaduw, want het was inmiddels bloedheet(maar prachtig weer)! Wat een ervaring, super! Helaas verloor Haase maar dat mocht de pret niet drukken.
Vervolgens konden we ook Sharapova nog zien in de arena en buiten hebben we nog vele andere helden gezien! Een heerlijke dag om niet meer te vergeten!

Nu zitten we weer op Federation Square te kijken naar DE Australische tennisster, Sam Stosur. Morgen gaan we naar het strand en overmorgen vliegen we naar Nieuw- Zeeland. We kunnen niet wachten…

Liefs Sander en Meike

Foto’s op www.sandersfotos.blogspot.com

• 22 Januari 2011 - 10:24

Martin:

Geweldig: kaartjes winnen! De 1ste set van Haasse was spectaculair! Jammer van zijn blessure. Nog een vraag: willen jullie de volgende keer als wij naar de tv kijken en jullie in de arena zitten wel even terug zwaaien!?

• 22 Januari 2011 - 10:35

Marielle En Eric:

Heel toevallig net achter de comp. zittend komt als kado jullie mail. Geweldig jullie belevenissen en ook de foto's zijn mooi en scherp bovendien. Bij de Apostelen heb ik er twee meer gezien (jullie ook soms?). Van wie zou Sander het "balletje hoog houden" hebben ? Echte klasse verloochent zich niet. Nu op weg naar Nw Zeeland. Hopelijk ook daar genieten en mooie indrukken!

• 22 Januari 2011 - 10:57

Jesse:

4x ... valt me van je tegen sander ;-)

• 22 Januari 2011 - 11:10

Pieter:

Mooi kort verslag idd. Gaaf om langs de gor te touren en te kamperen in t wild. En daarna ook nog naar de australian open. Nice!

Alvast veel plezier in nieuw Zeeland!

• 22 Januari 2011 - 11:36

Erik:

Goed werk sander zo'n balletje hooghouden! Toch een soort fusion van je tennis en voetbaltalent! Groeten aan de nieuwzeelanders.

• 22 Januari 2011 - 13:05

Mara:

Wow, dat klinkt allemaal echt superleuk. Jammer dat je het kort moest houden van Sander... ;-)

Dit weekend 2 wedstrijden gespeeld en 2 keer gewonnen, vanmorgen met dank aan jouw moeder, die ons kwam aanmoedigen! Lief he?

Heel veel plezier nog!

• 22 Januari 2011 - 14:10

Jesse:

net de samenvatting gezien , Lucky Bastards ! wat was ie goed 1e 2 sets . als ie geen last had gehad , had ie gewonnen in 4 . x

• 22 Januari 2011 - 15:00

Irene:

Wat heerlijk zo'n verslag.
    Echt Sander om weer wat te winnen, maar verdiend! Ik heb geprobeert jullie te spotten maar dat lukte niet.
    Wat een wedstrijd!
    Maar het gaat lekker daar wat genieten.
    Op naar nieuw zeeland het is daar mooi weer heb ik gehoord.
    Oja ik heb je meiden aangemoedigd , meike,ze waren goed, leuk! goeie reis naar N Z. kus Irene

• 22 Januari 2011 - 15:16

Vera:

Ik heb genoten van je verhaal, Meike. Vooral dat Sander gewoon wint, geweldig! Mooie foto's, lekker scherp.
    Nu op naar Nieuw Zeeland. Hopelijk blijft het daar droog! Gaan jullie daar ook een van huren? Have fun!!
    Lievera xx

• 22 Januari 2011 - 19:18

Sas :

helemaal niet te lang hoor meike :) geniet van jullie verhalen! En wat maken jullie toffe dingen mee! Groeten aan de kiwi's en blijf genieten! X

• 23 Januari 2011 - 09:16

Karen:

Ha, dat was mooi, toch kijken naar Haase...wat een overwinningsgevoel moet dat jullie hebben gegeven! Nu naar dat prachtige Nieuw Zeeland...vooral het Zuider eiland....prachtige meren, bergen, zo groot, zo ruim, zo stil....althans....in 1983 maar ik neem aan dat dat niet veranderd is. Je kan daar ook nog skien! Heel veel plezier en lekker genieten daar....maar dat doen jullie vanzelf al....liefs, Karen

• 23 Januari 2011 - 10:02

Edwin:

Heb met veel plezier jullie belevenissen gelezen. De Australian Open is heel bijzonder om mee te maken. Maar dichter bij huis is iedere maandagavond in Houten de Australian Open (Houstralian Open). Veel plezier in Nieuw Zeeland.

• 23 Januari 2011 - 12:22

Nienke Van Hees:

Haha wat gaaf, die kaartjes! Sander, zo ontdek je nog eens verborgen talenten haha! Klinkt allemaal super hoor, Tasmanie lijkt mij ook echt zo gaaf!! Voor mij gaat de tijd hard, wanneer vliegen jullie ook alweer richting Maleisie? Geniet ervan avonturiers!! xx

• 23 Januari 2011 - 12:37

Tineke:

Wat een leuk verhaal van die kaartjes!
    Maakt het extra super om daar te zitten.
    Ga door met genieten!
    Liefs Tineke

• 23 Januari 2011 - 16:00

Sabine:

Dat klinkt wederom fantastisch! Jullie nemen het er lekker van, en helemaal terecht! Geniet van NZ. benieuwd wat jullie er van vinden! XXX

• 23 Januari 2011 - 17:44

Ellen Pot:

Ha Meike en Sander,

Wat een avonturen. Mooi om je te volgen. Als wij hier de Australische overstromingsbeelden zien, moet ik altijd aan jullie denken, wel wetende dat jullie daar niet (meer) zitten. Geniet nog fijn, ook van Nieuw Zeeland. Die zon: lijkt me ook wel heerlijk. Wij hier zijn daar best wel aan toe. Op naar de lente!

Groetjes and have fun!

• 23 Januari 2011 - 18:43

Ali:

hoi meike en sander,
    wat goed van die kaartjes! jullie hele reis is fantastisch. alleen om te lezen is het al leuk. nog veel plezier verder.

• 23 Januari 2011 - 19:17

Steven:

Ik heb nog nooit een ozzie gezien die vaker dan 3x de bal kon hooghouden, dus je bent aardig effectief te werk gegaan!
    Veel plezier in NZ, heb je eindelijk een mail gestuurd, hoop dat jullie er wat aan hebben!
    kusjes

• 24 Januari 2011 - 17:57

Died:

Jo Valko,

4x hooghouden... Toemaar :D. Relaxed hoor dat je toch zo het grote stadion in kan.
    Vette foto's ook. Aber warum werden die hollander auch kaulen graben?

Veel plezier nog!

• 24 Januari 2011 - 22:06

Vera:

Wow, klinkt weer supertof allemaal, wildkamperen, rondtoeren door Tasmanië en genieten van de Autralian Open.

Om de reageren op het bericht van Karen: NZ was in 2005/2006 ook nog supermooi, en dan inderdaad het Zuidereiland.

Ik vond het wandelen door de vulkanen bij Rotorua erg indrukwekkend, en de bizar gekleurde meren, modderpoelen etc in de buurt daar. Park Wi-O-Tapu is dan ook een aanrader. Naar de stad Palmerston North moet je niet gaan, lelijke stad, sowieso zijn de meeste steden niet de moeite waard. Ik weet niet meer of jullie weer met een camper wilden gaan rondijden, anders is het Onuku Farm Hostel op het schiereiland bij Christchurch echt super en ook een hostel boven Picton ergens (naam weten Sander&Sabine misschien wel) Verder: Whalewatch bij Kaikoura, kayaken bij Abel Tasman, hiken over een van de gletsjers en als je de tijd heb een meerdaagse wandeltocht door Fiordland National Park of anders iig de route naar de Milford Sound rijden.

Poehee, een heel verhaal, maar NZ rocks! Veel plezier!

kus

• 26 Januari 2011 - 11:13

Oma En Opa:

lieve meike en sander ik heb juist de fotos berichtjes gezien heel erg leuk wat zien jullie veel mamma en tineke zijn met me in de bolder wezen kijken naar de kamers je hoort het nog wel. we hopen dat jullie nog veel plezier hebben . hh
    heel veel kusjes opa en oma.

• 26 Januari 2011 - 11:42

Lennie:

Wat een heerlijk verhaal weer om te lezen! Wat gaaf om wild te kamperen tussen de wilde dieren! geen killerbeez?? (ik zie meike al rennen ;) )
    Hebben jullie goed afgekeken bij de echte toppers, ik verwacht wel wat komende competitie hoor! Hier ligt Erik in de kreukels (zag een stoeptegel over het hoofd...) dus we oefenen dan maar goed verder met zn 4tjes.
    En volleybal, tja we staan 3e!! (al hebben we wat wedstrijden meer gespeeld dan onder ons) we hebben echt goed gespeeld afgelopen weekend! Mede door de wederom enthousiaste aanmoediging van Irene :)
    Heel veel plezier in NZ!
    Dikke kuss

• 26 Januari 2011 - 22:13

Miranda:

Hee M&S,

Gaaf zeg allemaal! Echt cool dat jullie zo dichtbij het tennis konden zien! Goed gedaan Sander! Maar we zijn ook niet anders van je gewend!
    En hoe is N-Z?? Ik sluit me helemaal aan bij tips van Vera (Rotorua, Milford Sound, Kaikoura, Queenstown, Abel Tasman, fransz josef glacier, strandduinen helemaal in noorden van noordereiland bij cape reinga(?), white island). Heel veel plezier, geniet lekker van al het moois daar!
    Liefs Miran

• 30 Januari 2011 - 18:57

Eugène En Ineke:

Hallo M en S
    Weinig gereageerd, maar we volgen jullie wel en genieten mee.De finale van de Au. open hebben we op de buis gezien, maar dan heb je de sfeer niet. Ik denk niet dat ik er ooit kom, Eugène vindt het te ver. Ik kan natuurlijk met en ander gaan....maar niet.
    We hebben 4 weken geleden geboekt voor Egypte. Daar is het nu een puinhoop en moeten de toeristen terug naar Nederland. Ook spannend.
    we hopen dat jullie genieten, we blijven jullie volgen. groetjes Eu en Ien

• 31 Januari 2011 - 12:52

Tom:

Beetje late reactie, maar beter laat dan nooit! Geweldig dat wild kamperen! Enneh...kaartjes winnen met 4 keer een tennisbal hooghouden getuigt inderdaad van groot talent... Zal de scouts van Barça en Madrid even jullie kant opsturen ;-)

Geniet er weer van! Tot de volgende update!

• 04 Februari 2011 - 10:42

Clara:

He Sander en Meike!

Wat maken jullie toch een heeeeerlijke reis!! Ben jaloers! Hebben jullie last van het (nood)weer of valt het mee? Anders geeft dit het windsurfen een nieuwe dimensie!!
    Sander, ik heb goed nieuws, ik heb afgelopen dinsdag de sleutel gekregen van mijn huisje. Eindelijk kunnen de meisjes en ik weg!!! Als jullie weer terug zijn moet je/jullie maar eens langskomen...... Verder hier niets te melden, druk aan het werk en druk met inpakken etc. Nog heel veel plezier en geniet er van!!!
    Groetjes van Clara