Na regen komt zonneschijn en nog meer mooie dingen
Door: meike en sander
Blijf op de hoogte en volg Sander en Meike
05 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Fox Glacier
Het landschap is hier zo ongelooflijk mooi, dat de ritten in de auto absoluut geen straf zijn. Telkens weer zien we de meest prachtige bergen, uitzichten en dieren. Het (wild)kamperen is ook super, we komen op hele mooie en natuurlijke plekken, soms in de middle of nowhere!
We zijn in Christchurch begonnen, waar we onze kampinguitrusting hebben aangeschaft en het autootje hebben opgehaald. We reizen nu dus met een volgepakt wit autootje en slapen op een luchtbedje in onze prachtige tent. Dit is soms nogal koud en winderig, maar het gaat prima. We zijn inmiddels supersnel in het inpakken en opzetten van ons reizende huis.
Na Christchurch zijn we begonnen met toeren over de scenic route van de Banks Peninsula, erg mooi. Ons eerste nachtje in de tent aan de zee; zeer winderig en meeuwen die ons vlees zo van het bord pikten.
Vervolgens richting het zuiden met als doel de Otago Peninsula bij Dunedin(voor Sander een onuitspreekbaar woord; Duuniedin). Hier hoopten we de yellow-eyed pinguïns te zien. Het startte met een zeer regenachtige dag waarop we enkel koffie konden drinken in de stad om niet te verzuipen. De pinguïns komen aan land als het schemerig wordt dus na het eten in de regen naar het strand gereden. Door weer en wind naar beneden door de duinen en daar troffen we al gauw twee pinguïns aan op een beschut plekje. Super! Ook lag er een enorme zeeleeuw op het strand waar we gewoon langs konden lopen. Toen we verder liepen en het wat donkerder werd kwamen er steeds meer zeehonden aan land tussen de rotsen. Maar ook de pinguïns zochten hun weg naar hun broedplaatsen in de duinen. Hele families waggelden gezamenlijk omhoog. Het was echt prachtig om te zien. Om de dieren van zo dichtbij in hun natuurlijke omgeving te kunnen aanschouwen; ongelooflijk! Echt een hoogtepunt!
Na dit hoogtepunt zijn we richting Milford Sound gereden. Wederom een prachtige rit met veel ‘wauw- klanken’ uit de auto. Er was echter wederom veel regen voorspeld voor die dagen, daarom zijn we gestopt in Te Anau om vandaaruit op een goed moment de tocht richting Milford te maken. Na twee nachten met heel erg veel regen zijn we dan toch gaan rijden met zicht op een hopelijk mooie middag. Het begon inderdaad wat grauw, maar aangekomen in Milford was het helemaal opgeklaard. Milford Sound is een Fiord(geen sound) waar we met een boot doorheen zijn gevaren. Er zijn werkelijk prachtige bergen en watervallen te zien en ook nog een aantal zonnende zeehonden. ’s Avonds hebben we gekampeerd in het Nationaal Park wat wederom prachtig was. De volgende dag konden we zelfs de scenic route terug nog eens bekijken, maar dan met een blauwe lucht! Wederom dus veel moois na zoveel regen, wat een geluk!
Vanuit Milford zijn we naar Wanaka gereden. Hier in de omgeving hebben we een wandeling gedaan naar de Rob Roy Glacier. Een prachtige tocht langs de wateren van de gletsjer met als beloning prachtig zicht op deze gletsjer. En jawel we hadden deze dag stralend weer, zweten geblazen dus tijden de tocht naar boven:)! Naast de wandeling zelf was ook de weg ernaartoe erg mooi en leuk; koeien en schapen op de weg en overstroomde rivieren die ons kleine witte(!) autootje moest trotseren.
Hierna zijn we naar de beroemde Fox Glacier gereden aan de westkust. Het bijzondere aan deze en aan de Franz Josef Glacier is dat ze beide uitkomen in het regenwoud. Dit gebied bevat tevens de hoogste toppen van Nieuw-Zeeland, Mount Cook en Mount Tasman. We zaten enorm te twijfelen wat te doen. Stiekem wilde ik heel graag een helikoptervlucht maken, dat leek me geweldig. Maar wandelen op het ijs was natuurlijk ook leuk. Echter het weer zat wederom niet mee, toen we aankwamen regende het verschrikkelijk hard. Hier hebben we dan ook voor het eerst een hutje geboekt voor de nacht ipv te slapen in de tent.
Een helikoptervlucht zonder uitzicht zou natuurlijk niets zijn, dus we besloten maar te gaan slapen in ons warme bed en te zien welk weer de ochtend ons zou brengen. We konden natuurlijk hopen op een klein wonder…toch?
Om half 9 ging de wekker en wat hoort Sander; gezoem… helikopters? Jaaah de lucht is blauw! Snel eruit en naar de touroffice en jawel ze vlogen. Om 10 uur konden we mee, mijn verjaardagscadeau ging(met een iets andere invulling) in vervulling! En alsof we nog niet genoeg geluk hadden met het weer, kregen we ook nog een upgrade naar een langere vlucht. 40 minuten duurde ons avontuur waarin we over beide gletsjers en om Mnt Cook en Mnt Tasman heen vlogen en een sneeuwlanding maakten op Fox Glacier. Dit was echt adembenemend zo mooi, zo groot en zo dichtbij! We vlogen in een helikopter, whaah! Een mooier verjaardagscadeau had ik niet kunnen wensen!
Tot slot, willen we jullie heel erg bedanken voor alle reacties en tips! We vinden het erg leuk te lezen hoe het met jullie gaat en wat er in NL gebeurt, dus blijf dat vooral doen!
Liefs Sander en Meike
foto's op: http://www.sandersfotos.blogspot.com/
05 Februari 2011 - 07:46
Nicky:
Haa lieve Meik! We hadden het gisteren tijdens de lunch nog over jullie. Gelukkig hebben jullie niet al te veel last gehad van alle ellende in Australie! Dit klinkt allemaal helemaal super hoor, ben jaloers! Hoop dat jullie een beetje mooi weer blijven houden, hier stormt het momenteel...Have fun!! Liefs xxx -
05 Februari 2011 - 08:13
Eric + Marielle:
Hoi Meike en Sander, wat een prachtige tocht maken jullie toch, ik krijg er zelf ook zin in. Jullie hebben het onderhand wel weer verdiend dat de zon ging schijnen, maar ook als ie niet schijnt moet je er een zonnige dag van maken. Zo te lezen lukt jullie dat goed. Geniet ! -
05 Februari 2011 - 09:08
Anne-Marlijn:
Poeh wat een prachtige foto's! echt gaaf jongens! Jullie doen wel echt toffe dingen, helicoptertje, gletsjer betreden, Australian open etc.etc. gaaf!
Vandaag naar Houten om matt z'n 17e verjaardag te vieren;)!
liefs en n x skypen?
xAM -
05 Februari 2011 - 09:10
Irene:
Ha jongens
Wat is het gaaf allemaal zo'n helicoptervlucht geweldig!
NZ is echt mooi he, ondanks de regen.
Ja het weer is van slag maar jullie hebben geluk zijn de stormen in australie toch maar voor!
Jullie zijn vergeten dit verslag bij hotmaail te voegen trouwens maar goed op de site te vinden.
Hier stormt het om het huis heen, lijkt hier altijd zo erg op de hoek.
Ik waaide mijn bed uit.
Nu genieten verder he ik geniet van jullie verslagen.
kus Irene -
05 Februari 2011 - 09:33
Karen:
Oh zo prachtig dat land met die pinguins en dan die helicoptervlucht over die hoge, witte bergen, een sneeuwlanding....ja, wat een geweldig verjaarscadeau!!!!!!!!!!!!!!!!ik moet weer terugdenken aan ons Nieuw Zeeland avontuur en herken veel....vooral dat zuider eiland, die natuur, die meren....een hele fijne tijd daar nog!!!!!!!!Liefs, Karen
05 Februari 2011 - 12:23
Steven:
Ja ik kan wel aankomen met bin there done that, maar de glaciers met helies: koning!
Lekker bezig jullie twee, take it easy!
Kusjes. -
05 Februari 2011 - 12:55
Nina:
wauw klinkt echt geweldig allemaal! jammer van 't weer maarach jullie hebben niet te klagen toch ;D
hier is 't ook nog steeeds geen lenteweer, erg flauw vind ik dat maarja. ben afgelopen week ziek geweest, was echt saai maar ben nu gelukkig weer beter (: verder heb ik 't best wel druk met school maar maar maar wel 'bijna' vakantieee haha
genietse! kus -
05 Februari 2011 - 14:07
Nienke Van Hees:
Wat doen en zien jullie veel zeg! Super om te lezen! Blijf vooral alles doen zodat je niet later denkt 'had ik maar...' Ik ben blij om dit allemaal te lezen, ik weet vast waar ik op mn volgende trip naartoe ga:)
Ik vlieg morgen naar huis, tijd is omgevlogen dus enjoy your time to the fullest! En uiteraard blijf ik jullie vanuit NL volgen! Veel liefs! -
05 Februari 2011 - 17:10
Vera:
Ha meike en sander, he heerlijk weer om jullie verhaal te lezen, wat een natuur en dan die pinquins. Ja, het blijven mijn favoriete beesten, hoor, heerlijk parmantig.
Ik kan het mis hebben, maar was je verjaardagskado niet een sprong uit de helikopter?????? Have fun verderen groetjes uit een winderig Utrecht. Kus
12 Februari 2011 - 20:18
Miranda:
Hee, wat een gave dingen doen jullie zeg, heel herkenbaar!!! Maakt het nog leuker om te lezen!!! En die foto's: zo mooi... I'm jalouse! Hopelijk komen jullie ook nog dolfijnen en/of walvissen tegen, dan is t helemaal compleet;)! Ben benieuwd naar jullie volgende update! En blijf vooral genieten...!!!! Kus