Whiehaa.....Costa Rica!!
Door: Sander en Meike
Blijf op de hoogte en volg Sander en Meike
28 Juni 2007 | Costa Rica, Fortuna
Het was ontzettend warm in Samara! Hebben lekker in de zee gezwommen en veel gerelaxed aan het strand!
Het reizen in Costa Rica is nog best lastig, weinig goede verbindingen en veel wegen kunnen slecht begaanbaar zijn voor bussen in het regenseizoen. Nog een heel gepuzzel dus om weg te komen uit Samara. Uiteindelijk ging het echt super. Om 4.30 in de ochtend de bus genomen richting San Jose en na 2 uur uitgestapt langs de weg in de middel of nowhere, althans bij de weg richting Monteverde. Daar zouden we nog 2 uur moeten wachten op de bus daarheen.. Maar toen kwam er een heel aardige man met een privebus, (hij ging 4 rijke amerikanen ophalen in Monteverde), en nam ons mee. Dus wij hebben een heel chill ritje van 2 uur in een lege, luxe privebus met airco gehad...helemaal GRATIS!
In Monteverde aangekomen konden we dezelfde dag nog wat tours doen. Zijn toen bijna direct doorgegaan naar de sky-trek en sky-walk. Eerst de sky-trek, dat was een canyoning avontuur in het regenwoud. Super super gaaf, aan een koort over en door het regenwoud zoeven!! Whiehaa.
Daarna nog een wandeling gemaakt door het regenwoud over een aantal Hanging Bridges, ook heel mooi. Helaas geen dieren gezien, alleen gehoord.
De volgende dag nog een wandeling gemaakt door het Monteverde Reserve en daarna het serpentarium..brrr enge slangen.
We verbleven overigens in een super chill hostel!
Gister zijn we met de taxi-boot-taxi naar La Fortuna gegaan. En ´s middags gelijk een wandeling door het regenwoud met een gids, dat was echt super vet want nu hebben we eindelijk wat wilde dieren gezien. Apen, vogels en een heel raar beest dat lijkt op een blad met pootjes. Daarna naar de hotsprings, en toen geprobeerd lava te spotten van de Arenal vulkaan(3e actieve vulkaan vd wereld). Het was alleen ontzettend bewolkt waardoor er niets te zien was...maar Meike was de gelukkige(samen met nog 1 ander meisje) die wel een brok oranje heeft zien vallen!! gnagna.
Nu even een dagje rustig en morgen waarschijnlijk een boottrip over Rio Frio, wilde dieren spotten!
chau chicos!
PS. We hadden nog wel een kleine cultureshock hier, wat een lelijke mensen vergeleken met de Peruanen. En wat is alles duur vergeleken met Peru.
28 Juni 2007 - 17:03
Wauw, superverhalen weer! Genieten! Dikke kus Yori -
28 Juni 2007 - 17:08
Marielle:
hallo jongens,
ben benieuwd naar de foto's, klinkt wel weer heel actief hoor! houden jullie nog een dagboekje bij met al die activiteiten? Leuk om zo mee te genieten van al jullie verhalen. Groetjes en liefs
marielle en eric -
28 Juni 2007 - 18:03
Merel:
Supercool!!
En we horen wel wanneer jullie terugkomen als het geld op is he :)
Liefs -
28 Juni 2007 - 18:03
Sas:
hee lui.. klinkt goed, hoor! En aan de foto's te zien is t een erg mooi land! Mooie 'regenjurken' trouwens, staan jullie goed ;)! Veel plezier weer! xs -
28 Juni 2007 - 18:06
Annelies:
En ik dacht dat het in Nederland nat was... -
28 Juni 2007 - 18:56
Lennie:
klinkt echt gaaf jullie "beloofde land"!
leuk om jullie verhalen weer te lezen :) en meike heb je de lava goed in je opgeslagen? ;)
dikke kus van lennie! -
28 Juni 2007 - 19:40
Irene:
Super genieten maar! kus irene -
28 Juni 2007 - 22:15
Steve:
gaat aardig los
doei -
29 Juni 2007 - 09:13
Miranda:
Wauwww.... alleen die foto's al...
x miranda -
29 Juni 2007 - 13:06
Lieke:
Oooh het is zo leuk om te lezen wat jullie aan het doen zijn in Costa Rica! Ik kan me helemaal inleven, ik zie mezelf er ook zo weer lopen! Peru zal wel heel goedkoop zijn als jullie Costa Rica duur vinden (ik vond het daar al goedkoop, maar had ook geen vergelijkingsmateriaal!) Hebben jullie ook bij de kust minder last van de regen? Wij hadden toen in Monteverde en rest van het binnenland meer last van regen! Hoe lang gaan jullie nog in Costa Rica rondreizen? Ik ben jaloooeeers! Ik ga pas eind februari weer die kant op.. IK WIL NU! :)
Ik hoop dat jullie erg genieten daar....
Kus Lieke -
29 Juni 2007 - 18:43
Lot:
Nou luitjes ziet er heldhaftig uit hoor op die foto's! En hier missen jullie niets want hier is het ook behoorlijk regenseizoen!!! We worden er gek van!! Waar is de zon de zomer...??!!!
X -
29 Juni 2007 - 20:10
Vera:
luxe hoor allemaal, en dan nog klagen over de prijzen...wat kan je daar wel niet allemaal doen met het geld dat je hier voor een kant-en-klare magnetronmaaltijd bij de appie kwijt bent!? -
30 Juni 2007 - 12:05
Nina:
HeeJJ,
Echt leuk joh wat jullie allemaal doen..
Dat jullie dat canyoning durven!!
het ziet er wel eng uit.
Nog heel veel plezier:D
Kus Nina -
01 Juli 2007 - 10:05
Brenda En Meindert:
Hoi, effe niet gepost. Beetje druk hier. Maar dat geldt geloof ik ook voor jullie he? Wat doen en zien jullie een leuke dingen zeg. Al krijg ik van die foto waarop Meike aan een koortje boven de jungle hangt niet echt warme gevoelens. Hé, geniet lekker verder en tot een volgend bericht weer.
Zoenen van ons allemaal!
Meindert -
01 Juli 2007 - 12:05
Nienke:
Heey! Wat leuk hé dat avontuur in de jungle en die sky-trek!! Echt heel stoer dat jullie dat gedaan hebben!! Geniet er nog van! Kuss -
03 Juli 2007 - 16:45
Jesse:
hey lui , ik heb ook nog een leuk idtje om te gaan zien voor jullie. de Copa de Amerika !! (EK voor amerika... leek )heb je echt gecanyoningt meike? suuuper stoer van je , trots...
kus -
04 Juli 2007 - 22:24
Isabelle:
hey meike en sander, brosso was inderdaad zeer geslaagd en heb ook jullie foto pose gejat(die van een klein poppetje op je hand) hih maar inderdaad super mooi de zoutvlaktes. Ga nu helaas al weer bijna naar huis.. maar zie jullie vast nog wel in utrecht x isabelle