Daar heb je Flipper...
Door: Sander en Meike
Blijf op de hoogte en volg Sander en Meike
06 Juli 2007 | Panama, Bocas del Toro
De volgende dag zijn we terug naar San Jose gegaan om onze trip naar Corcovado te plannen. Corcovado is een nationaal park/gebied in het zuiden van Costa Rica dat heel slecht te bereiken is, alleen met de boot. Waardoor het ook allemaal heel duur is. Maar in dit (kleine) gebied leven de meeste soorten dieren van de hele wereld bij elkaar.
We hebben een trip gemaakt van 4 dagen.
Eerst moetsen we met de bus naar het zuiden waar we op werden gehaald door de eigenaar van de lodge, Mike, een amerikaan van een jaar of 50. Met een bootje gingen we toen naar de lodge. Wij waren de enige de komende dagen wat het allemaal heel relaxed en prive maakte. Op de lodge woonde mike met zijn 2 honden en een kat, het was er super mooi. Direct aan het water en in de middle of nowere! Hij had zelfs een eigen bron op zn land, dus altijd schoon en koud drinkwater! Alleen het was er wel snik en snik heet, en erg benauwd, als je niks deed zweette je je al kapot.
De volgende dag zijn we met de boot naar Caño Island gegaan, daar hebben we gesnorkelt. Heel veel mooie en verschillende vissen gezien super vet! Maar het hoogtepunt kwam pas op het eind, op onze weg terug naar huis zagen we....jawel... DOLFIJNEN!! Meerdere keren kwamen er een aantal omhoog of achtervolgden de golven van onze boot. En toen sprongen er ook nog eens 2 dolfijnen meters hoog de lucht in. Wat een kunsten! En wat een geluk voor ons, het was zooo ongelooflijk om ze in het echt en van zo dichtbij te zien!
De 2e dag zijn we met de boot naar het nationaal park Corcovado gevaren, daar hebben we een prachtige wandeling gemaakt door het woud. Super veel dieren gezien, eindelijk een toekan!! Heel veel apen, een stinkdier(met baby) en nog een ander raar wezen, zie fotos. Onze wildlife-lijst is een stuk groter geworden na deze tocht.
De laatste dag heeft Sander nog een modderig tochtje gemaakt met de gids samen en daarna zijn we met de boot weer naar de bus gebracht.
We hadden echter besloten niet terug naar San Jose te gaan, maar een ´ommetje´ via Panama te maken. En zo zitten we nu dus in Panama!
En dan ga je onverwacht naar Panama en kom je Richard weer tegen en ook nog een Argentijn die we op dezelfde plek in Costa Rica hadden ontmoet...wat is de reizigerswereld toch klein.
We zijn nu een beetje lui aan het doen, omdat Sander weer last heeft van z´n buik en kijken wel hoe lang we hier blijven. Waarschijnlijk een paar dagen chillen aan het strand.
Nou dat was het weer even voor nu.
O nog een belangrijk iets; Super bedankt voor al jullie reacties! Het is zo leuk om ze te lezen en van iedereen wat te horen! Blijven doen dus:)
CHAO
06 Juli 2007 - 18:28
Died:
Nice pics!
Inderdaad een raar wezen.. zo met kleren aan en handen en voeten enzo... wat is dat joh?
Beterschap homie! Neem anders een theetje met 'boldo'-smaak. Das goed voor de maagbalans.
Trouwens dat ene diertje is een neusbeer ofwel coati. ;) ff dat je t weet -
06 Juli 2007 - 18:33
Femke:
Hey Meike & Sander,
Echt super gaaf hoor! Hele leuke foto's.
Erg leuk dat jullie nu in Panama zijn.
Veel plezier nog verder & beterschap voor Sander.
Kus Fem. -
06 Juli 2007 - 18:38
Marielle En Eric:
zit je in oslo en kan je toch nog volgen hoe het in costa rica en panama met jullie gaat. Wat is internet toch handig. De lijst met tropische dieren wordt lekker lang. Jullie zien veeeeel!
Klinkt allemaal nog steeds als heerlijk genieten, behalve die buik dan natuurlijk. Hoop dat je daar niet zo'n last meer van hebt.
Liefs
M&E -
07 Juli 2007 - 11:12
Erik:
Wat een super foto's weer, jullie maken me jaloers...
Veel plezier nog!!!!
Grtz -
07 Juli 2007 - 17:48
Eugène/ineke:
wij genieten mee. waren we nog maar jong, rijk en ondernemend.misschien in onze 2e jeugd of een bejaarden uitje.geniet ze groetjes.e/i. -
07 Juli 2007 - 18:35
Marianne:
Ha, nog ff een reaktie op jullie vorige bericht, Meike je hebt vast in Frankrijk de basis gelegd voor het zweven aan een koord, maar wat je nu gedurfd hebt! het lijkt me nog veel enger!!! Maar vast een geweldige ervaring.
Leuke verhalen en mooie foto's allemaal.
Groet en geniet nog lekker van al het moois, liefs Marianne -
08 Juli 2007 - 20:37
Marian En Jaap:
Leuk al die reisverslagen te lezen van jullie en wat zien jullie veel en de foto's zijn ook prachtig, geniet er nog maar lekker van met alles wat jullie nog gaan doen.
Groetjes van Jaap en Marian -
08 Juli 2007 - 22:38
Steven:
gekke wildlife een aap met een rode broek.. -
09 Juli 2007 - 21:40
Merel:
Ik denk er nog steeds hetzelfde over....
Geniet ervan
xx -
10 Juli 2007 - 11:43
Edwin:
Wat een geweldige belevenissen weer. Over anderhalve week gaan we een week naar België. Eens kijken of daar nog dolfijnen te zien zijn. Veel plezier nog. -
10 Juli 2007 - 15:25
Lieke:
Dag lieve meik en sander,
die tocht klinkt erg tof...ga ik ook maar doen als ik daar weer ben! Is inderdaad een neusbeertje, het dier wat jullie niet konden plaatsen...die zijn heel nieuwsgierig vond ik toen ik ze zag in CR! Wat tof dat jullie nu in Panama zitten, daar schijnt het ook erg mooi te zijn? Is er daar ook meer architectuur te vinden?
Bedankt nog voor je leuke mailtje meik! Mijn eerste vakantiebestemming heb ik gehad... TEXEL! Ik heb gekampeerd met een vriendin en was heel leuk. Eerste nacht allebei lekke luchtbedden, eerste dag storm en regen...maar daarna heerlijk in de zon kunnen fietsen, paardrijden, op het strand liggen... heerlijk! I love kamperen :D
Verder ga ik over 1,5 week naar Spanje toe, om mij daar 5 weken te au pairen... gezien het weer daar kijk ik er al naar uit. Al die regen hier heb ik wel gehad zeg... Vanuit Spanje kan ik internetten, dus contacten we zeker nog! Ik blijf jullie reisverhalen en foto's erg leuk vinden!
Dikke kus Lieke
Ps. Succes met de buikpijn Sander...cola helpt ook om het grondig te reinigen... ;) -
13 Juli 2007 - 13:21
Marie-Louise:
Wauw wat mooi allemaal! Zo echt natuur, geweldig zeg!
Geniet van alles;) Dat doe ik ook, terwijl ik kampeer in de regen van Nl;)
x Marie-Louise -
16 Juli 2007 - 20:54
Vera:
tsjonge tsjonge mooi allemaal zeg -
17 Juli 2007 - 11:15
Carolina:
He meike en Sander, het is wel wat laat, onze reactie, maar zo te zien heb je super leuk.. Groetjes Carolina, Peter, Roxy en Olaf.
Nog heel veel plezier.....