Zon, zee, strand en schildpadden
Door: Sander en Meike
Blijf op de hoogte en volg Sander en Meike
19 Juli 2007 | Costa Rica, San José
Panama was niet echt boeiend en zijn we snel weer uit gegaan. Op de boot richting grens ontmoette we echter wel 2 hele leuke mensen uit ned. Fleur en Matthijs. Met hun zijn we toen verder op pad gegaan.
Beland in Cauhita, een plaatsje aan de caribische kust. Hier hebben we 3 dagen gechilld aan het witte en zwarte strand. Ook is daar een nationaal park waar we nog een wandeling hebben gemaakt. Veel aapjes van dichtbij kunnen fotograferen, ook een mama en baby van heel dichtbij!
Daarna zijn we nog naar Puerto Viejo gegaan, een wat groter plaatsje iets zuidelijker van Cauhita. weer een leuk hostel met hangmatten. dat was in Costa Rica wel echt genieten altijd, heerlijk schommelen in je hangmatje.
Vanuit Puerto Viejo zijn we met zn 4en naar Manzanillo gefiets. Onderweg kwamen we heel veel dieren tegen. We worden al aardig goed in het zelf spotten van dieren, dus ook zonder gids...Luiaards, howler monkeys(krijsend), toekans, eekhoorns. genieten dus op de fiets. Het werd ons alleen iets moeilijker gemaakt in de hitte, sanders ketting brak al halverwge de heenweg af, waardoor hij de rest vd rit achterop moest, zweten dus!
Sinds we terug zijn in Costa Rica is het weer echter veel beter dan eerst, we hebben eindelijk blauwe luchten gehad en lekker kunnen zonnen op het strand!en geen regen!!jeeh
Na 6 dagen luieren op het strand zijn we samen met Fleur en Matthijs naar Tortugero gegaan. Er was ons verteld dat dat allemaal moeilijk te regelen is zelf en dat je weer beter een tour kan boeken blabla. Maar wij zijn gewoon gegaan en het was super.
Vertrokken met de boot(4uur lang) over de kanalen langs de kust omhoog. Onderweg nog krokodillen gezien en een babykrokodil!
In Tortugero aangekomen gelijk een schildpadden-tour geboekt voor die avond. Snel een hostel geregeld(weer heel relaxed en met hangmat voor de deur) en toen moesten we al op pad. Met een groep van 8 gingen we in het donker aan de wandel. Aangekomen op een centraal veld bleek echter dat er een heel systeem was ter bescherming vd schildpadden; We moesten wachten tot de ¨searchers¨ een schildpad vonden en dan mochten wij erheen met nog veel meer groepen. Werd er echter geen schildpad gespot binnen de 2 uur durende tour dan had je pech..
Na 1 uur wachten werden wij gelukkig beloond met het bericht dat er een schildpad was gespot, bezig haar nest te graven. Snel eropaf, lichten verboden, alleen de gids had een infrarood-licht dat absoluut niet op haar kop mocht worden geschenen, ander raakt zij uit haar ¨trans¨ en vlucht en laat haar eitjes achter.
We konden echt ontzettend dichtbij komen en zo in haar nest kijken hoe de eitjes uit haar ´gaatje´ in het kuiltje floepten. Daarna veegde ze het hol weer dicht met haar achterpoten. Dit hele proces duurt in totaal wel meer dan een uur. Daarna ging iedereen weg en had alleen ons groepje nog een exclusief zicht op de onderzoeken van de schildpaddenbeschermers/organisatie. Ze gingen haar meten, 105 cm lang(we stonden echt verbaasd hoe groot die beesten in het echt zijn). En ook namen ze DNA af. De schildpad legt trouwens gem. zo´n 100eitjes per keer(1 op 1000 overleeft)
We hebben echt enorm veel geluk gehad dat we er een hebben gezien, helaas konden we dit niet vast leggen want fotograferen is verboden. Het staat nu goed opgeslagen in ons geheugen!
De tweede dag nog een tour gedaan in Tortugero. Met een kano over de kanalen om wildlife te zien. Super leuk en we hoeften niet eens zelf te roeien, relaxed! Genoten van de mooie natuur en de vele beesten. Op een gegeven moment kwamen we nog oog in oog met een kaaiman te staan. Op nog geen 20cm afstand legde de gids zijn kano stil voor een paar mooie fotos...brrr.
Tortugero was echt super geslaagd, veel mooie natuur met zijn wildlife gezien. En het dorpje had ook zo zijn charmes, omdat het alleen met de boot te bereiken was, dus geen wegen en geen verkeer, heerlijk!
Gister zijn we naar Guatemala gevlogen en vanochtend hebben we al de tour naar Tikal gemaakt, maar daarover later meer!
Iedereen een super fijne vakantie! We kijken weer uit naar jullie reacties!
Dikke kus van ons
19 Juli 2007 - 22:26
Lot En Jeppe:
De verhalen lijken alleen maar gaver en gaver te worden! Hoop dat Guatemala ook weer vet wordt! Hier vandaag even zon, maar verder is het weer eens een traditionele natte Hollandse zomer... Dus als bij jullie de zon even niet schijnt: not to worry; hier missen jullie sowieso niks!!
X -
20 Juli 2007 - 01:14
Jesse:
ze missen mij natuurlijk...
maar kwa weer en de moeie koeieweides niet nee . alles goed hier moeders ook lekker op vakantie .heeft het ook goed en warm . dus das mooi . vee; plezier de komende weken ksu
20 Juli 2007 - 04:35
Matthijs En Fleur:
Hey chico´s!
Dat doen jullie snel! Nu al Tikal gezien! Was het cool? Hoe is Guatemala? Wij missen jullie ook hoor..;-) We zijn er alleen achter dat koken met z´n tweeën ook wel lukt..
Wij zijn bij Alajuela naar de vulkaan Poás gegaan. Zoals jullie zeiden zijn de bussen hier niet echt goed geregeld. Deels liftend, deels bussend zijn we er uiteindelijk zelf gekomen. Na 2 uur wachten ook nog een supermooi uitzicht op de vulkaan. Daarna nog liftend met enkele Mexicaanse dames naar de watervallen geweest. Vandaag aangekomen in La Fortuna en tja...het regent hier al de hele dag (nu 22.30 en het komt nog met bakken naar beneden). Als het morgen beter is, gaan we proberen hier een tour te regelen. Gringo Petes is relaxed!
Have fun daar (beetje mooi weer daar?).
Tot snel, liefs Matthijs en Fleur -
20 Juli 2007 - 06:45
Yvonne:
Heeey jullie doen het een stuk beter dan hier zo! Maarrr, ik heb mijn ticket geboekt en vertrek 16 oktober dan naar Australie. Nog op kamerjacht geweest?? Je bent nog steeds optie nr 1 hoor :D
xxxx -
20 Juli 2007 - 06:55
Steven:
eej tjiekoos en tjiekaas..
lekker verhaaltje! jullie hebben al een aardig rijtje landen gehad inmiddels. goed bezig mooi veel wildlife vooral die vent in zn rooie broek en de hardcorecrock dukt ook overal weer op.
vanmiddag ga ik met de boys voor een weekie wildlife uithangen in de bossen van de -altijd mooie- belgische ardennen, heb r zin in!dan zijn veer en ik 2 weken in italie en -hoe ver weg het ook klinkt- dan zijn jullie al bijna terug!!!lijkt me ok wel weer s leuk!
tot die tijd: have a nice time, take care of yourself, and...blablabla
daag -
20 Juli 2007 - 07:20
Marielle En Eric:
dat is weer genieten van jullie mooie verhalen en foto's. er is maar weer bewezen dat een echte valkonet een kokonet kan klieven. wij zagen maar liefst drie kaaimannen op de foto, of zijn er misschien nog meer te spotten? wij chillen niet in hangmatjes maar in hytter, eindelijk een beetje zon!
blijf genieten en tot het volgende bericht,
M&E -
20 Juli 2007 - 09:25
Marie-Louise:
Hey hallo!
Wat een verhalen en een foto's. Ik heb net kort even alle foto's achter elkaar nog eens gezien en kwam tot de conclusie dat jullie een geweldige reis maken en heel veel mooie dingen zien:)
Geniet er nog van!
x Marie-Louise -
20 Juli 2007 - 10:59
Sas:
Paradijs in het kwadraat! Wow, wat ziet dat er gaaf uit, zeg! Krijg er helemaal de vakantiekriebels van! Gelukkig gaan E en ik volgende week al richting de jungle van cambodja en jullie verhalen dragen zeker bij aan de voorpret :)! Luitjes, blijf genieten en blijf wel uit de buurt van die enge crocs he? Dikke kus -
20 Juli 2007 - 12:14
Meindert En Brenda:
Hoi,
Lekker tikkend regentje op het zolderraam, graadje of 18, kortom de zomer is ook hier in het land. Gaaf dat het goed gaat met jullie. Veel plezier weer de komende weken. Zoenen. Brenda en Meindert -
20 Juli 2007 - 15:21
Ymke:
Heee, nou ik heb dan wel luxe, maar ik kijk zo uit naar buiten Melbourne gaan, heb nu het idee dat ik zo weer in NL zit, omdat ik niet eens de outback nog heb gezien. Dus wordt heel jaloers van jullie verhaaltjes met gave beesten, leuke reizen, maffe ervaringen enz..Superleuk! Volgens mij hebben jullie het echt super en zou zeggen, veel plezier nog!! -
21 Juli 2007 - 13:40
Anne-Marlijn:
Haaaii!!
Wat een gaaf verhaal zeg!! Super!! Nou ik ben net terug van een weekje Corfu! (last minute toch nog gelukt) Echt heerlijk!! Lekker bijgekomen van alles enzoo!! Was er echt aan toe!!
Nou jullie nog heel veel plezier met alles!! Geniet!
liefs, anne-m -
21 Juli 2007 - 19:40
Vera:
leuk al die bijzondere diertjes, lijkt me echt super om schildpadden en krokodillen te zien! jullie worden al echte avonturiers! ook lachen dat jullie daar de fiets op zijn gestapt.
vandaag mooi weer ook hier in NL, heb lekker op mn balkonnetje gebakken en ga zo naar de kroeg...see you soon! -
21 Juli 2007 - 20:11
Nienke:
oow meik!! wat ben ik jaloers!! wat ontzettend gaaf dat jullie zo veel beesten tegenkomen en dat jullie hebben gezien hoe die schilpad haar eitjes legde!! Nog gezwommen met de kaaiman?! :P Haha, ik zou echt bang zijn!! Echt ontzettend stoer wat je allemaal doet! Volgens mij kom je terug als heel ander mens!! Heel veel succes en plezier nog! Kuss -
23 Juli 2007 - 21:09
Yori:
wieeeehaaa, het wordt alleen maar leuker! heel veel plezier nog :D kus! -
24 Juli 2007 - 16:21
Ali Wiekenkamp:
hallo meike en sander
ben zelf niet op vakantie, maar vindt het heerlijk om jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken. dat is nog eens wat anders dan 3 weken in een ver land rondreizen. je moeder heeft me nog gebeld, was ook lekker aan het chillen zoals jullie dat noemen. hebben jullie geen last van ongedierte zoals dikke spinnen enzo? we horen het nog wel.
geniet er nog maar lekker van!
groetjes herman en ali -
24 Juli 2007 - 18:02
Sijtse & Paul (&Jos):
He klein nichie van ons, we laten ons normaal gesproken niet commanderen maar voor deze éne keer willen we wel ff wat van ons laten horen. We volgen je van minuut tot minuut houden dagboeken bij en denken bijna continue aan jou (jullie)ook jou Sander kunnen we al bijna niet vergeten. Er zijn vaak zat momenten dat we met zijn allen aan de telefoon zitten of op msn om te wachten op jullie ó zo leuke verhalen en dito foto's. Het is jammer dat we niet per sms dagelijks en eventueel per dagdeel of uur, op de hoogte gehouden kunnen worden van jullie enerverende, uiteenlopende, spraakmakende, hartstochtelijke, soms soapachtige maar toch altijd zeer leuke bezigheden c.q. avonturen, gebeurtenissen, rompslomp, blablablabla.
Nogmaals terugkomend op onze gemeende aanhef, alle drie missen we je ontzettend ( ja toch Jos..?) en hopen we dat je de komende periode nog een super tijd hebt daar in China.
Dus nogmaals, veel plezier, dikke kus, ciao, xxx-je-, en houdoe,
Met vriendelijke groet,
Sijtse Kamphuis
Paul Stolte
24 Juli 2007 - 19:41
Oma:
Hallo Meike en Sander,wat hebben jullie weer veel beleeft, ik heb het net bij Jaap en Marian allemaal gelezen. Ik wens jullie nog een hele gezellig tijd en dat jullie nog maar veel mogen zien.
Heel veel liefs van Oma Markering -
26 Juli 2007 - 10:15
Martin:
Hoi globetrotters. Mooie krokodil hoor! Wij hebben onze vakantie even onderbroken voor de begrafenis van oma, vandaag in Soest. Ze is 92 jaar geworden en rustig ingeslapen. We hebben een leuke tijd in de Ardennen gehad. Veel gesport en gewandeld. Lekker weer en een leuke camping aan de Ourthe. Misschien vertrekken we nog voor een weekendje London. -
27 Juli 2007 - 19:01
Died:
Een echte heer, die Sander. Ketting kapot? oh dan ga ik wel achterop. Knappe pica's weer en een leuk verhaal. Superdik dat jullie gewoon een schildpad, eieren hebben zien poepen. C*ck de Croc... wat moet ik ervan zeggen. Hij hoort er gewoon bij he? :)
Tot snel maar weer! -
29 Juli 2007 - 20:43
Irene:
hoi lieverds
net terug uit de hitte van frankrijk leven zonder internet! Dus eindelijk jullie wilde verhalen gelezen ikzat er naar uit te kijken super gaaf.
dikke kus irene -
31 Juli 2007 - 18:47
Matthijs En Fleur:
Hi wereldreizigers!
Hoe is het met jullie? Zitten jullie inmiddels al weer in Mexico of bevalt Guatemala wel goed? Al veel avonturen beleefd daar? Mooi weer? Veilig land (we hoorden van een paar Belgen dat het wel gevaarlijk kan zijn daar en dat zij er niet heen mochten van hun ouders. Maar ja, dat waren Belgen natuurlijk)? Verder nog aanraders en leuke adresjes?
Met ons gaat het prima. Wij zitten nu in Managua, Nicaragua. Morgenochtend gaan we namelijk om 5 uur gaan we met de Tica bus richting Tegucigalpa, Honduras. Zijn nu een week in Nicaragua geweest bij Isla Ometepe en Granada. Mooi land, maar ook veel vulkanen enzo. Granada is wel een hele mooie koloniale stad. Nu tijd voor een nieuw land!
Hopen snel wat van jullie te horen!
Liefs Matthijs en Fleur -
07 Augustus 2007 - 06:25
Jos:
Natuurlijk sluit ik mijn volledig en geheel aan bij de reactie van mijn broer en neef!!
We missen je (jullie) hier natuurlijk ontzettend en ook ik volg jullie op de voet!!
Gr.