Las ultimas semanas....con Dean! - Reisverslag uit Cancún, Mexico van Sander en Meike - WaarBenJij.nu Las ultimas semanas....con Dean! - Reisverslag uit Cancún, Mexico van Sander en Meike - WaarBenJij.nu

Las ultimas semanas....con Dean!

Door: meike en sander

Blijf op de hoogte en volg Sander en Meike

23 Augustus 2007 | Mexico, Cancún

(vertaling: de laatste weken...met Dean!)

De laatste weken zouden we lekker gaan luieren op het strand en heel bruin worden. Dit begon allemaal heel goed, maar eindigde een beetje anders dan gepland..

Na 3dagen heerlijk op het strand van Tulum te hebben gelegen en aardig bruin te zijn gebakken. Vertrokken we richting een nieuw 7e wereldwonder, Chichen Itza. We verbleven in een hotel in Valladolid. Toen we aankwamen stonden de straten onderwater van een flinke regenbui, via bruggetjes moetsen we ons door de stad banen om wat te kunnen eten. De volgende dag `s ochtends naar Chichen Itza, weer Maya-ruines. Deze hadden we inmiddels al aardig wat gezien, vandaar dat Chichen Itza nogal tegenviel. niet echt iets bijzonders zoals in Tikal of Palenque. Aan het eind avn de ochtend stroomde het ook vol met toeristenbussen uit canvcun etc. dus snel wegwezen. er was trouwens nog wel een mooi cenote daar.

Yucatan bestaat namelijk uit allemaal ondergondse grotten, cenotes. De volgende dag hebben we daarom in Valladolid fietsen gehuurd en zijn we naar de cenote Dzitnup
gefietst. In de grot is een mooi meertje waar Meike nog even een frissen duik in heeft genomen, voordat we weer in de snikhete hitte terug gingen fietsen.

Hierna zijn we doorgereisd naar Merida, een wat groter stad in het westen vd Peninsula, het was er snikheet en na 2 dagen hadden we de stad daar ook wel gezien.
Terug naar Tulum, terug naar het heerlijke strand en terug naar ons relaxte hostel waar we weer ons eigen eten konden koken!

Na 2 dagen strand bleek dat de orkaan Dean toch wel erg onze kant op zou komen. Of erger, hij kwam recht op Tulum af met een snelheid van 5 op een schaal van 5... wat nu?? Blijven of weggaan, maar waarheen dan? Bustickets naar de echt veilige plekken waren al uitverkocht.
Terug naar Merida dan of misschien Chetumal, iets zuidelijker dan Tulum. alles uitverkocht. Zijn toen maar op het busstation gaan zitten, kijken of we nog ergens in een 2e klas bus erbij gepropt konden worden. Toen kwam er een mevrouw met tickets naar Merida, zij ging zelf toch maar naar Chetumal. Jeeeh onze redding!
Samen met een Italiaans stel weer terug naar Merida.(voor ons de 2e keer dus) Zaten in een goed hotel in het centrum. Op de tv konden we alle vorderingen volgen. Uiteindelijk leek de orkaan zuidelijker af te buigen. In Chetumal was het dus slecht vertoeven geweest, maar Merida bleef helemaal buiten schot. Dean ging onder ons door en had ook nog maar een snelheid van 2 ipv 5 landinwaards. Aan de kust zijn uiteindelijk wel wat bomen etc vernield, maar op jamaica was het veel erger.
Wel blij dat we in Merida zaten en niet aan de kust.

Nu zitten we voor de laatste dagen in playa del carmen, het is hier allemaal veel te duur...

Na 4,5 super vette maanden, met ontzettend veel mooie ervaringen, hebben we nu ook wel weer zin om naar huis te gaan..Hoewel terug naar Peru was ook niet vervelend geweest.

Iedereen super bedankt voor alle leuke berichten en het meeleven met ons avontuur! Tot over 4 nachtjes in Nederland!

Liefs Sander en Meike

Ps. als jullie nog willen kijken op teletekst of we veilig zijn geland en geen last hebben van orkanen onderweg:
vluchtnr.: MP0640 (martinair)
aankomsttijd is 11.20 op 28aug.

• 23 Augustus 2007 - 22:10

Died:

Ik ging er vanuit dat jullie gewoon veilig en wel terug komen maar toch leuk dat jullie het nog ff spannend maken. :s

Heb erg zin om jullie weer te zien! Al heb ik het wel al op z'n nederlands alweer druk en volgepland maar we maken wel een dagje vrij.

LowLands was echt suuuuuuuuuper vet!! Laura was er ook. :) Morgen het weekend in Barca doormaken. Lang niet onaardig... en daarna komt m'n (chileense) neefje uit Italie langs om te stappen enzo. Kunnen we misschien wel combineren als jullie daar zin in hebben. Dan heeft hij nog meer mensen om in t spaans mee te kunnen ouwehoeren.

KUS

• 24 Augustus 2007 - 07:30

Steven:

(potverdorie...tik net een bericht...geeft ie een foutmelding en kan ik overnieuw beginnen: lekker spontaan!)

eej meike dikke bril, fancy hoor!!!
    aardig ge zo een stormpie!
    had net gesmst dat er doden zijn gevallen en of jullie ook maar ff uit gaan kijken, maar dat zit wel goed...
    inmiddels zit ik alwer dik in de trainingen en ben nog steeds aan het nagenieten van lowlands. volgende week samen met erik tennistoernooi, ff kijken hoe dat gaat met mn knie...gister voor het eerst in een jaar weer samen met jansen hard gelopen!!!volgende week met zn 3en?
    goede terugreis en tot snel!!!!
    box&kus

• 24 Augustus 2007 - 08:25

Miranda:

Potverdorie, bij mij ook al een foutmelding!! haha
    Maar gelukkig hebben jullie alles overleefd! Geniet nog iig van de laatste paar daagjes en alvast een heeeel goede terugreis toegewenst!
    x

• 24 Augustus 2007 - 09:42

Sas En Erik:

tering, wij ook foutmelding! strekking van het verhaal: tot volgende week aan het bier! kus sas en erik

• 24 Augustus 2007 - 11:53

Sijtse:

En dan is het hele feest bijna weer over, zou er de laatste dagen nog maar ff extra van genieten! Goeie terugvlucht en tot in NL!

• 25 Augustus 2007 - 09:10

Sabine:

Na zeg, OOK n foutmelding!! Sluit me aan bij Sas en Erik!!!! Bis schnell snuiters! XSabine