Chill man, relaxed aaiighht - Reisverslag uit Caye Caulker, Belize van Sander en Meike - WaarBenJij.nu Chill man, relaxed aaiighht - Reisverslag uit Caye Caulker, Belize van Sander en Meike - WaarBenJij.nu

Chill man, relaxed aaiighht

Door: Sander en Meike

Blijf op de hoogte en volg Sander en Meike

10 Augustus 2007 | Belize, Caye Caulker

We zijn gelukkig zonder problemen in Mexico gekomen, we waren zelfs verbaast dat we niemand geld hoefte te geven aan de grens. Maar over de grens toen gebeurde het, we zijn 3 keer aangehouden door het leger vanwegen persoons en drugscontroles. Er is ook iemand bij ons uit de bus geplukt die een beetje bijdehand was en die werd eruit geplukt en moest daar blijven... Beter gehoorzamen.
We zijn na de controles naar een stad gegaan, San Cristobal de las Casas. Hier hebben we in een jeugdhostel geslapen waar het ´s avonds feest was en we zijn met wat mensen de kroeg in gedoken om wat cocktails te drinken. Het stadje was voor de rest heel relaxed en hier hebben we dan ook een paar dagen geslapen zonder echt iets uit te voeren.

Daarna door naar Palengue, een stadje wat bekend is vanwege de Maya ruines die hier staan. Hier hadden we een hutje wat in de jungle stond. Iets wat nog wat problemen gaf. Toen we hier sliepen de eerste avond werden we wakker en zat er een ernorme spin 50cm boven Meike´s hoofd. Ik heb deze met grote precisie en vakkundigheid de deur gewezen. Maar vanwege de angst die er bestond dat deze spin weer binnen kwam bij ons en bij onze geschrokken buren, moest de spin het met de dood bekopen. De volgende avond werden we vergezeld met een ernorme kakkerlak (iets wat vaker is voorgekomen, maar deze was echt groot), deze was zo slim om redelijk snel de deur uit te gaan.

Voor de rest waren de ruines wel erg mooi, en we zijn naar hele mooie watervallen gegaan die super blauw waren. Echt heel erg mooi en indrukwekkend. Maar de mensen die in het dorp lopen en in restaurants hebben we beleefd als de meest onvriendelijke mensen die we deze reis hebben meegemaakt.

Toen gingen we richting Belize, iets wat nog lastig was omdat bijna alle bussen vol zaten. Maar uiteindelijk konden we redelijk soepel in Caye Caulker komen. Dat is een tropisch eiland wat een groot koraalrif heeft. De mensen waren erg chill en Caribisch relaxed. Chill man, relaxed aaiighht zo praatte ze heel grappig. We hebben meteen voor de volgende dag een snorkeltoer geboekt naar het rif en naar shark alley. Hier hebben we met veel vissen gezwommen, oa roggen, haaien, een Green moray eel, en nog veel meer. Dit was wel even spannend als er 30 roggen en een haai zwemt, stap je niet zomaar het water in!

Toen weer terug naar Mexico omdat Belize te duur was. We zijn gereden naar Tulum om daar ook weer ruines te zien en om op het perfecte strand van Tulum te liggen. Het bevalt hier nu zo goed dat we nog een tijdje hier blijven. Ondanks dat het hier redelijk aan de prijs is en we echt goed op onze centen moeten letten blijven we hier omdat het zo mooi is, en omdat we natuurlijk super bruin terug willen komen....

Bedankt weer voor alle reacties, we vinden het leuk dat we zoveel reacties hebben op eerdere berichten ondanks dat veel mensen op vakantie zijn...

• 11 Augustus 2007 - 07:39

Meindert En Brenda:

Tjemig de pemig. Dat ziet er gaaf uit allemaal. Zouden wij ook niet erg vinden om effe een tijdje te moeten blijven. En echt heel dapper van jullie dat jullie zijn gaan snorkelen hoor. Die haai, da's tot daar an toe, maar die roggen schijnen behoorlijk dodelijk te zijn. Vraag het Steve (of eigenlijk zijn erfgenamen). Helden zijn jullie! Hé, geniet nog effe lekker. Wij gaan komende weken ook superbruin worden in..........Polen. Ook leuk.

Zoenen.
    Brenda en Meindert

• 11 Augustus 2007 - 07:40

Marian:

Hallo Meike en Sander, Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit, om jaloers op te worden, alleen die zon al, die zien wij hier niet veel, nog heel veel plezier en de groetjes van ons allemaal.
    Jaap en Marian

• 11 Augustus 2007 - 08:03

Rick:

Ziet er weer geweldig uit!

Kan iemand me eigenlijk vertellen wat je nou in moet vullen op zo'n reisblog, voor de 1500ste zeggen dat ik de foto's mooi vind is ook zo loos...

Goed, ik ga werken aan mijn reacties op reisblogs, jullie nog heel veel plezier!

• 11 Augustus 2007 - 13:56

Lieke:

Hey Meik en Sander,
    leuk weer wat van jullie te horen! Gelukkig kan ik mee praten over lekker weer! :) Ik ben volop van de zon aan het genieten hier in Spanje. Ben er nu al 3 weken en heb nog 2,5 week te gaan! Het is nog steeds erg gezellig met de kids en de familie en ik doe leuke dingen met een jongen die ik vorig jaar heb leren kennen. Ga vanavond Zaragoza onveilig maken :) Volgende week voor 4 dagen naar Barcelona (zit ik ong. 3 uur met de bus vandaan) Wel leuk want daar ga ik ook twee vriendinnen zien die er nu ook zijn! Verder lekker rondwandelen in de stad. Zo te lezen gaat het bij jullie nog prima! Wat een mooie foto van de 'aqua azul'... inderdaad blauw!!! Ik krijg toch steeds meer zin in mijn reis richting die kant nu ik al jullie verhalen en foto's zie!
    Ik ben blij dat het goed met jullie gaat! Op de foto's zien jullie er goed en relaxed uit! Zo hoort het ook!!
    Hoe gaat het met jullie Spaans? Ik ben ook weer met les begonnen, ga zo maar weer aan mijn huiswerk ;)

Dikke kus en geniet nog van de zonnestralen!!
    Lieke

• 11 Augustus 2007 - 18:26

Thyrza:

He meike en sander, echt zo gaaf om jullie reisverhalen te lezen. Jullie maken ECHT veel mee, en zien de mooiste plekjes van de wereld. Leuk om te lezen hoe jullie het hebben aan de andere kant van de aardbol!!!

Geniet van Mexico!!

Veel liefs Thyrza

• 11 Augustus 2007 - 18:47

Edwin:

Ja Meike, we hebben je in Nederland horen gillen. En nu lezen we dat het alleen maar om een spinnetje ging.

• 11 Augustus 2007 - 22:11

Merel:

Hihi, ik herken alles... Jullie doen het naar mijn idee wel in een rare volgorde. Maar wel leuk om alles weer zo door te lezen. Hopelijk vermaken jullie je nog een beetje in Tulum. Ik weet helaas niet meer de naam. Maar ik weet wel dat de plek waar wij verbleven niet in mijn lonely planet stond, maar wel in de grote van mexico. Misschien kan je die bij iemand regelen??

Veel plezier en geniet er nog even van.

Kus

• 12 Augustus 2007 - 11:22

Died:

Hey stelletje negers. Kan het nog bruiner dan jullie al zijn? Mooie vlag trouwens die van Belize. Die had ik nog nooit gezien. ZIjn er in mexico eigenlijk ook nog sporen van de Azteken of is het daar ook een en al Maya?

Nog een strakke laatste tijd chill relax aighhhht

• 12 Augustus 2007 - 12:19

Femke:

Hey Meik & Sander,
    Hier even een berichtje uit China! Ziet er echt heel erg gaaf ui joh daar allemaal en jullie verhalen klinken echt super. HIer gaat het ook allemaal goed! Ziet echt heel erg veel. Geniet nog maar even van de laatste weekies!
    Kus Fem!

• 12 Augustus 2007 - 15:11

Steven&vera:

vera wil er ook heen!lijkt me ook wel chill eigenlijk...
    maar wij hadden gekozen voor een vakantie naar italie...is ook nice!
    veel gezien en meegemaakt, beetje rondgetoerd, steden, parken, natuur, kustlijnen, historie enzovoort enzovoort. echt een minireisje! ben wel ff ziek geweest nog maar ben inmiddels (na infuus ziekenhuis) weer de oude! zijn nu net terug en kunnen nog ff snel wasjes draaien voordat we allebei morgen weer aan het werk moeten..aaagh. volgende week lowlands.
    he maar ff: goed bezig!lekker om te lezen!zo te zien vermaken jullie je!geniet nog ff!en we zien jullie binnenkort weer!!!!
    tjuus aju ciao

• 12 Augustus 2007 - 16:01

Sas En Erik:

hoi lui... mooi hoor!! Klinkt allemaal weer vet! Wij zitten nu in Cambodja, dus we hebben niets te klagen, wat dat betreft ;)! Al veel gezien: tempels, natuurpark, Phnom Penh, grotten en nu lekker aan het strand. Life's good, he? :) Geniet er nog van! sas en erik

• 13 Augustus 2007 - 17:26

Tineke En Anne-m:

Eindelijk weer een reactie van ons.. Tineke kon de site niet openen, maar met hulp van anne is het weer gelukt:) Klinkt allemaal super leuk wat jullie beleven. Nog een paar fijne weken toegewenst! Geniet er van!
    liefs Tineke en Anne-Marlijn

ps. Ik kijk er naar uit als we weer wat gezelligs kunnen doen meik! (anne)

• 14 Augustus 2007 - 08:40

Pieter:

roggen, haaien, een Green moray eel...

Alsof het niets is! :D

Klinkt allemaal weer erg chill en relaxed! Geniet er nog even van! Wanneer komen jullie zuruck?

Tjuus

• 15 Augustus 2007 - 19:09

Annelies:

Fijn dat jullie ons hier in Nederland nog beroerder gaan voelen. Lijkt me heerlijk om te lezen dat jullie ook een flinke plensbui krijgen ;) Al moet ik wel zeggen dat er zich in de tuin inmiddels bijna een zwembad heeft gevormd, dus al het zonnetje hier doorkomt kan ik ook in m'n hangmatje aan het water.
    groetjes uit Aquador (klinkt tropischer dan Nederland)

• 16 Augustus 2007 - 06:50

Bert En Marianne:

Hoi Meike en Sander, leuk om jullie verhalen te lezen en je zo een beetje te kunnen volgen. Geniet nog volop van dagen dat je daar nog bent, maar wij zien er natuurlijk al naar uit om jullie weer hier zien en alle foto's te bekijken, groetjes.

• 16 Augustus 2007 - 14:07

Diana:

Aloha Meike en Sander,

Hier dan ook eindelijk eens een bericht van mij. Volg jullie verhalen wel steeds. prachtige reis en spannend, super foto's. Loopt nu wel op z'n eind, jammer?? Goede reis verder, tot gauw, groetjes ook van Britt en Emma en Wim!
    doei.

• 18 Augustus 2007 - 20:38

Matthijs En Fleur:

¡Hola! Hoe is het met jullie? Met ons gaat ie prima. Guatemala is inderdaad erg leuk en gezellig. Wij zitten op dit moment in Panajachel, bij het meer van Atitlan.

Waarschijnlijk weten jullie het al, maar de orkaan Dean komt richting Yucatan (www.nhc.noaa.gov). Hopelijk hebben jullie er niet teveel last van! Doe voorzichtig in ieder geval ;-)

Antigua is overigens echt het mooiste stadje in Midden-Amerika die we tot nu toe gezien hebben, maandag gaan we ws. weer even terug. Morgen gaan we namelijk vanuit Panajachel naar Chichi. Even inkopen doen...met mate dan. Anders past het niet meer in de backpacks.

We hopen snel weer wat van jullie te horen. Veel plezier nog deze laatste (bijna) twee weekjes en tot ziens in Nederland hè!

Liefs Thijs en Fleur

• 21 Augustus 2007 - 14:38

Marieke:

Meike, leef je nog? Het is een beetje winderig in Mexico zie ik net op het nieuws...!!

• 21 Augustus 2007 - 19:59

Marianne:

En nu volgen we niet alleen jullie maar ook Dean! Maar gelukkig hoorde we van Irene dat het bij jullie rustig is.
    groetjes