Guatemala, lava, guns, zon, en mooie mensen
Door: Sander en Meike
Blijf op de hoogte en volg Sander en Meike
01 Augustus 2007 | Guatemala, Huehuetenango
We zijn eerst naar Tikal geweest om wat mooie Maya tempels te bezoeken. We moesten om 3 uur opstaan omdat we een sunrise tour hadden geboekt. Met deze toer ben je zo vroeg in Tikal dat de jungle eromheen wakker wordt. Heel veel geluiden van schreeuwende apen en vogels maakte dit indrukwekkend. Helaas hadden we wat pech met het weer want het was tijdens de ´sunrise´ helemaal bewolkt.
Gelukkig klaarde dat later op. Daarna hebben we een rondtour gekregen door Tikal zelf en hebben we wat tempels bezocht. Helaas mochten we niet op alle tempels klimmen omdat 2 dagen voordat we er waren iemand naar beneden dood was gevallen. Het is namelijk heel hoog en stijl en glad (goede combi).
Daarna hebben we 2 dagen in een mooi plaatsje Flores gezeten en lekker niets gedaan en een beetje geslenterd en aan het water gegeten.
Daarna door naar Finca Ixobel, een resort bij Poptun. Daar hebben we een grot bezocht, was mooi, hadden we nog niet eerder gezien. Na 3 dagen gingen we door naar Antigua. Daar hebben we echt iets heel vets gedaan. We zijn naar de vulkaan Pacaya gegaan. En die is dus wel echt heel actief, wel even wat anders dan de vulkaan Arenal in Costa R.
We liepen naar boven 1 1/2 uur en toen werd het heter en heter totdat we op 3 mtr. van een echte stroom lava stonden die voor onze neus voorbij ging. Toen we daar stonden rook het overal naar smeulend rubber van de slimme mensen die met slippers kwamen ofzo. De volgende dag gingen we Antigua verkennen en dat is een super fijne stad met leuke marktjes en hele mooie gekleurde huisjes.
Toen besloten we nog even wat bij te bruinen aan de kust. Dat is goed gelukt, het was KNETTER heet.
Ook hebben we aan de kust weer een boottoer door de mangrove gedaan, maar niet alles is rosegeur en maneschijn, het zat VOL met muggen. We zijn dus helemaal lek geprikt en dus weer snel terug naar Antigua.
Daarna wouden we naar een supergrote markt ChiChi gaan. Dit ging eerst niet helemaal goed omdat we een overstaphalte hadden gemist. Gelukkig kwam alles goed en hebben we daar nog kunnen slenteren en weer dingetje kopen(ondanks dat we dit eigenlijk niet meer moeten doen ivm de overvolle rugzakken).
De volgende dag een boottoer over Lago Atitlan wat een superblauw meer is omringd door vulkanen.
Vanochtend zijn we vertrokken daarvandaan richting Mexico. We zijn beland in een stadje en een hostel waar we weer snel uitwillen. Er is hier niets gezelligs en af en toe worden we gek aangekeken. Wat doen die toeristen hier dan ook?
Het vervoer is hier trouwens perfect geregeld. Er zijn voor toeristen dure shuttle bussen, van hotel naar hotel. Maar er zijn ook chicken bussen. Dat zijn publieke bussen waar ze alles in en opgooien. We hebben aardig wat uurtjes ermee gereist dat is echt een vette ervaring. Opgepropt tussen de Guatemalteken en tussen het pluimfee.
01 Augustus 2007 - 06:34
Yvonne:
Goedemorgen! wat een fijn ogen-uitprik-gevoel. Ik ben alweer een uur aan het werk (NB het is nu pas half 9!) in Utrecht, Lombok en vind het sneu voor jullie dat jullie laatste maand echt ingegaan is. Nog maar 27 dagen en dan zijn jullie weer terug in het Nederlandse! Geniet nog en tot later
xxxxx
Yvonne -
01 Augustus 2007 - 08:15
Meindert En Brenda:
Wat gaaf allemaal!!!! Geniet lekker verder. Groeten van ons allemaal.
Meindert en Brenda -
01 Augustus 2007 - 08:45
Marielle:
op mijn werk toch even gekeken of er weer een berichtje was en ja, mijn voorgevoel was goed. leuk al die foto's! het houdt maar niet op, al die belevenissen. Ik geniet hier met jullie mee. Liefs
Marielle -
01 Augustus 2007 - 09:28
Irene:
mijn eerste werkdag toch effe kijken voor een berichtje ja conclusie: jullie beleven meer dan ik! Ga zo door ik geniet wel mee hoor met jullie mooie foto's. -
01 Augustus 2007 - 09:47
Pieter:
Leuk verhaal en vooral erg mooie foto's! Moet ook nog maar eens naar Guatemala toe! Die tempels zijn ook vet zeg. Daar rolden aardig wat hoofdjes naar beneden vroeger :)
Hey geniet nog van jullie reis!
(ik ben alweer aan het werk...)
Saludos! -
Lief ML -
01 Augustus 2007 - 18:14
Died:
Op de Breedstraat is ook een lapjes markt hoor. :P
Nee, ik ben echt jaloers zeg. Die tempels, dat lava de verhalen... impressive!
M'n eigen avonturen lijken alweer zover weg. Maar Died is in ieder geval al aan het sparen voor nog zo'n avontuur. Deze plekies staan dus zeker ook op de planning nu!
Genietse nog in Mexico!!! -
01 Augustus 2007 - 22:23
Annelies:
Nog een kleine maand...Mijn vakantie zit er alweer op en kwam niet verder dan Nijmegen ;) Geniet vooral verder en ik blijf met plezier wachten op nieuwe berichten.
Annelies -
02 Augustus 2007 - 13:47
Kirstin:
Hi neefje en meike,
Net jullie bericht weer gelezen. Als ik zo allemaal lees ben ik wel een beetje jaloers hoor, wat maken jullie veel mee. Gave foto's trouwens, heb ze allemaal nog maar eens bekeken. Geniet nog even en ik zie jullie wel weer in Nederland.
Oja, familiereunie willen we 7 okt of 14 okt doen. Kunnen jullie??? hihihi, vast al een overvolle agenda ;)
Liefs van kirstin -
02 Augustus 2007 - 18:38
Eugène/ineke:
net terug van vakantie
heel veel water en regen gehad en wel erg veel zeilwind. nu thuis uitrusten en genieten van jullie warme mooie plaatjes en verhalen.
geniet ze.
gr eu en ie -
05 Augustus 2007 - 18:10
Marja Broos:
Hoi Sander en Meike,
Gisteravond jullie adres van Marielle gekregen, dus jullie begrijpen het al, ik heb genoten van al die avonturen met leuke bijpassende foto's. Dit zijn toch allemaal ervaringen die ze nooit meer van jullie af kunnen pikken. Nog heel veel plezier, ...en ik blijf jullie nu volgen.
Groetjes van Marja en ook van Ruud -
05 Augustus 2007 - 20:00
Malou:
Hee lieverds! wat gaaf zeg weer...zelf ook op vakantie geweest. Neem van de week even de tijd om alles te lezne hoor. zal dan ook s terug mailen, lakse haas die ik ben!
liefs malou -
05 Augustus 2007 - 21:14
Anne-Marlijn:
Hoooii!!!
Zoo supervet allemaal!!! En al in Mexico geweest? De foto's zijn ook echt leuk!!
Het gaat nu wel echt snel hea!!
Ik ben zaterdag helemaal uitgeput terug gekomen van het kinderkamp! Was wel echt helemaal leuK!!!
Meike, je moeder kwam vandaag gezellig bij ons picknicken was erg leuk!! (Natuurlijk;)) En zijn we naar Oma geweest..
Nou tot het volgende berichtje!
Veel liefs -
06 Augustus 2007 - 08:40
Carel Moojen:
Via je moeder jullie reisinfo gekregen en alle foto's bekeken en genoeten van het mooie leven dat jullie hebben. Jullie zien er gelukkig uit en lijken me een mooi stel.Cobie heeft het ook allemaal zo beoordeeld.
Geniet nog even van de laatste weken en dan even wennen aan de hectiek hier. Totziens Carel/Cobie -
06 Augustus 2007 - 10:18
Edwin:
Ik liep door mijn vakantie een beetje achter met het lezen van jullie geweldige belevenissen en heb net de laatste twee verhalen gelezen. Het klinkt allemaal geweldig en zou zo met jullie willen ruilen. Veel plezier nog. -
10 Augustus 2007 - 21:14
Ellen:
Prachtige belevenissen, mooie foto's. Alleen dat van die warme billen begreep ik niet helemaal. Van de lava? Groetjes uit het verre Haaksbergen, 15 graden.
Ellen -
11 Augustus 2007 - 09:44
Nienke:
Heey! Ik ben nu net terug van 2 weken Rhodos en heb weer ff al jullie foto's bekeken en verhalen gelezen!! erg leuk weer hoor! en wat zien jullie ontzettend veel!! Meik, bedankt voor je kaartje, wat goed dat je m helemaal in t Spaans hebt geschreven!! :D Ik kon m helemaal lezen, dus dat viel me weer erg mee!! Veel plezier nog! Kuss -
12 Augustus 2007 - 17:07
Pyts En Jan:
Hallo Meike en Sander.
Net gehoord van Marielle dat jullie een site bijhouden. Wat een prachtige foto's. We zijn heel erg jaloers op jullie, wat een belevenis. Dit zijn van die reizen, die je je hele leven bij blijven. Herinneringen die ze je nooit meer afnemen. Geniet er nog maar even van.
Groeten van Pyts en Jan. -
13 Augustus 2007 - 11:14
Sabine:
Klinkt weer te gek! Die tempels lijken mij ook geweldig! En mooie foto's.
Ik ben zelf net terug van een kleine twee weekjes vakantie en nu weer aan het werk. Blijf lekker genieten!
Liefs, Sabine.